Wednesday, March 10, 2010

Scharendijke, a small town at the dutch coast


D
 Scharendijke ist ein kleines gemütliches Dorf mit Yachthafen am Grevelingensee und an den wunderschönen, langen Nordseestränden. Der Brouwersdam schützt den Grevelingensee vor der Nordsee und verbindet die Inseln Schouwen-Duiveland und Goeree-Overflakkee. Als eher unscheinbares aber doch typisch holländisches Dorf hat es seine Windmühle, sowie einen Supermarkt mit Bäcker, einen Zeitungsladen, und ein paar schöne Cafés und Restaurants. Scharendijke ist ein idealer Ausgangspunkt für alle möglichen Wassersportarten, für schöne Radtouren oder um Strand, Seeluft und Natur zu erleben.

Der Yachthafen ist in einer Minute zu Fuss erreicht.
Zum Strand läuft man vom Haus aus über einen schönen Pfad auf dem Deich entlang des Grevelingenmeers in einer angenehmen viertel Stunde.


NL
 Scharendijke is een klein dorpje met een yachthaven gelegen aan het Grevelingenmeer en aan de uitgebreide Noordzee stranden. In Scharendijke begint de brouwersdam, die de Noordzee van het Grevelingenmeer scheid en het voormalige eiland Schouwen-Duiveland met Goeree-Overflakkee verbind. In het dorp vind je (zoals het hoort in Nederland) een windmolen, een supermarkt met bakker, een gazettenwinkel en een klein aantal cafés en restaurants. Het is een rustige plek, die ideaal is als basis voor de meest gevarieërde mogelijkheden voor watersport, fietsen of gewoon van de zee en de natuur te genieten

De yachthaven is te voet binnen een minuut bereikt. Naar het strand loop je vanuit het huisje langs een mooie pad op de dijk binnen een kwartiertje - altijd met zicht op de Grevelingen.


strand van Scharendijke

dijk grevelingen
pad naar het strand

No comments:

Post a Comment